HansGusseklooWestenwindkl.jpg

Hans Gussekloo (duopartner van Ella van Elck): Westenwind (acryl op doek, formaat 30x30 cm) Prijs € 250

Ella schrijft: Ik heb Hans gekozen omdat hij altijd originele en verrassende schilderijen maakt in kleuren die mij zeer aanspreken. Hans zit ook in de Kunstgroep Havenaer waarvan wij samen lid zijn. Kunstgroep Havenaer is opgericht door vier kunstenaars die in hetzelfde gebouw wonen en heeft ieder jaar een open atelierweekend in september.

HansGusseklooHaaskl.jpg

Hans Gussekloo (duopartner van Ella van Elck): Haas (acryl op doek, formaat 40x50 cm) Prijs € 400

EllavanElckBizon.jpg

Ella van Elck: Bizon (Zwart bakkende grove klei) Prijs € 69

EllavanElckPaardvanPhoebe.JPG

Ella van Elck: Paard met Phoebe (Olieverf op paneel. 54x44 cm. Prijs  € €139,-)

JennekevanderLeedenWereldkl.jpg

Jenneke van der Leeden (duopartner van Marian Smit): Wereld 

Marian schrijft: De schilderijen van Jenneke van der Leeden vertellen een verhaal, dat voor elke toeschouwer weer anders zal zijn. Ze zijn fantasievol, mystiek, kleurrijk en grappig. Hier is een vrije geest aan het werk geweest. Mijn werk is totaal anders, aards en academischer. Het is om deze tegenstelling dat ik Jenneke heb uitgenodigd voor de duo presentatie.

JennekevandeLeedenSchuilplaatsenkl.jpg

Jenneke van de Leeden (duopartner van Marian Smit): Schuilplaatsen

MarianSmitJanaenDivakl.jpg

Marian Smit: Jana en Diva

SandraSchijfPM2.jpg

Sandra Schijf (duopartner van Jan Willem van Swigchem): 2PM  (formaat 48x48 cm, reliëf, geschilderd hout)  Prijs € 750,-

Sandra Schijf (Groningen, 1980) ontwikkelde zich tot beeldend kunstenaar nadat zij haar studie Architectuur in Delft voltooide. Ze was jaren werkzaam als grafisch en architectonisch vormgever. Daarnaast maakte zij zandsculpturen op internationaal niveau. Ze woont en werkt in Den Haag. Sandra maakt minimalistische, meestal monochrome reliëfs van geschilderd hout; muursculpturen. Haar werk bestaat voornamelijk uit composities met repeterende elementen. Ritmes, motieven en variaties waarbij het haar vooral gaat om de herhaling van schaduwen.

Jan Willem van Swigchem schrijft: Ik heb Sandra uitgenodigd omdat zij net als ik zelf bezig is met reliëfs, zij het in een ander materiaal namelijk hout. Deze vorm (reliëf in/met hout)kom je net als mijn eigen werk (papierreliëf) weinig tegen. Ik vind dat zij als beginnend kunstenaar goed slaagt in haar expressie. Ze verdient daarom mijns inziens absoluut een aandachtsmoment met haar werk in de vorm van een expositie. Dus toen de VKK mij met een duo-tentoonstelling confronteerde, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb Sandra direct uitgenodigd. Omdat ik vind dat zij aandacht verdient, wil ik mijzelf bescheiden opstellen met mijn aanwezigheid. Ook omdat ik recentelijk al geëxposeerd heb met mijn papierreliëfs kom ik nu met drie keer een papiersjabloon. Ik wens Sandra veel succes!

SandraSchijf_ZT4_1.jpg

Sandra Schijf (duopartner van Jan Willem van Swigchem): Zonder titel ( formaat 40x45 cm, reliëf, geschilderd hout)  Prijs € 750,- 

 
ALHAMBRAkl.jpg

Jan Willem van Swigchem: Alhambra (handgesneden vormstudie met vlakverdeling
in de vorm van papier sjablonen) Formaat 43x33 cm

DIRECTIONkl.jpg

Jan Willem van Swigchem: Direction (handgesneden vormstudie met
vlakverdeling in de vorm van
papiersjablonen) Formaat 43x33 cm

ClaireDelperdangeDeWandelgangkl.jpg

Claire Delperdange (duopartner van Sonja van der Burg): De wandelgang

Sonja schrijft: Claire Delperdange ken ik via de kunstenaarsvereniging Arti-Shock in Rijswijk. Daar hebben we regelmatig samen geexposeerd en ook gezamenlijk in een groep van 5 kunstenaars. We houden beiden van schilderen en werken met collages. Ik herken in ons werk eenzelfde vrijheid en vrolijkheid zonder dat het aan diepgang inboet.

ClaireDelperdangeVerlorenkl.jpg

Claire Delperdange (duopartner van Sonja van der Burg): Verloren

SonjavanderBurgMarcusMillerkl.jpg

Sonja van der Burg: Marcus Miller

SonjavanderBurgBlueButterflykl.jpg

Sonja van der Burg: Blue Butterfly

JacquelineLouzZT1kl.jpg

Jacqueline Louz (duo-partner van Theo Damsteegt): Zonder titel 

Theo schrijft: Ik heb Jacqueline Louz uitgenodigd omdat ik haar werk en haar veelzijdige ontwikkeling als kunstenaar bewonder. Ze gebruikt verschillende technieken, waarvan het hier getoonde werk er twee illustreert. De pitfire techniek, die ze heeft toegepast in wandobjecten die haar fascinatie met de natuur tot uiting brengen: landschappen op houten platen, geïnspireerd door de jungle, door de aardkorst en rotsformaties. Maar ook gebruikt ze de eeuwenoude Japanse raku stooktechniek om keramische objecten te  maken die verrassende, grillige vormen hebben. Mijn grafisch werk verschilt van dat van Jacqueline in discipline, maar wij delen de interesse voor techniek (in mijn geval de schuifdruk) en abstractie.

JacquelineLouzZT4kl.jpg

Jacqueline Louz (duopartner van Theo Damsteegt): Zonder titel

TheoDamsteegtZT1kl.jpg

Theo Damsteegt: Zonder titel

TheoDamsteegtZT2kl.jpg

Theo Damsteegt: Zonder titel