BH1kl.jpg

Babs Heutink: White Cliffs of Dover, vrijheid in zicht (Formaat 120x60 cm, gemengde techniek op doek, prijs € 495)

Babs schrijft: Geen zee te hoog om in Engeland te komen, want eenmaal voet aan wal, ligt de vrijheid  om je droom te realiseren voor je.

BH2kl.jpg

Babs Heutink: Vluchten naar Vrijheid (Formaat 70x70 cm, gemengde techniek op doek, prijs € 295)

Babs schrijft: Op de vlucht, op weg naar een nieuwe toekomst voor jezelf en voor je kinderen, zoeken mensen de grenzen op om in vrijheid te kunnen leven. Met kleine bootjes oversteken naar een land met vooruitzichten voor henzelf en hun familie.

MarianSmitkl.jpg

Marian Smit: Zonsondergang in Blainville 2 (voorstudie, wordt voor de tentoonstelling uitgewerkt naar twee schilderijen)

Marian schrijft: Vrijheid is voor mij buiten zijn, in de natuur, aan zee. En vrijheid ervaar ik als ik groot werk, fysiek bezig ben en niet gebonden aan één materiaal. Vandaar twee grote zonsondergangen in gemengde techniek.

Titels van de op stapel staande werken:  1. Zonsondergang in Blainville 1 / Zonsondergang in Blainville 2, Afmeting:  100 - 250 cm  (2x), Techniek: gemengde techniek op papier, Prijs: 675,- euro per tekening

Zodra de werken gereed zijn, wordt deze voorstudie vervangen door afbeeldingen van de schilderijen

MarianSmit2kl.jpg

Marian Smit: Zonsondergaang te Blainville 1 (voorstudie)

Starke1.jpg

Maria Starke Milkó: „Vredesduif 2022” Digitale Fotografie op aluminium, 40x60cm,  €195.-

Maria schrijft: Oorlogen zijn helaas een alsmaar terugkerend kwaad veroorzaakt door begeerte, haat en door de vernietigingsdrang van mensen. Het jaar 2022 heeft dit kwaad erg dichtbij gebracht en ons allen geconfronteerd met onrecht en ellende. Vrede en oorlog zijn onomstotelijk met elkaar verbonden en vooral is dat ook de hoop op vrede die in ons mensen nog niet helemaal is uitgewist. Het eeuwenoude symbool voor de vrede is de witte duif. Een van mijn nieuwe werken voor deze tentoonstelling is danook „Vredesduif 2022”
Gezien het onrecht en de ellende die nu Oekraïne getroffen heeft  en ook vele andere landen op deze aarde, heb ik op twee andere foto’s twee emoties geprobeerd weer te geven in de vorm van dit symbool, de vredesduif. Een, de wanhoop ( „Espoir calciné” ) en de ander de hoop („Résurrection fragile d’espoir” ) Deze twee werken vindt u niet in deze galerie. 

Om niet alleen de ellende van deze tijd aan onze bezoekers te laten zien, kom ik ook nog met een vrolijk werk die ook de andere kant van vrijheid laat zien. De foto daarvan is de volgende in deze galerie

Starke2.jpeg

Maria Starke-Milkó: Eindeloze vrijheid (Fine Art Print gemonteerd op Gator Foam, Ingelijst met zilverkleurige metalen Lijst. 80x55cm €325.-)

lucy2.jpg

Lucy de Kruijf: Deuren open (acryl op doek, formaat 60x60 cm, prijs € 175)

Lucy schrijft: Vrijheid: Het mag weer. Dansen van vreugde (zie beeldje) en Deuren mogen weer open

Lucy1.jpg

Lucy de Kruijf: Dansen van vreugde (Brons op steen, formaat 18x18x21 cm, prijs € 195)

Lucy schrijft: Vrijheid: Het mag weer. Dansen van vreugde en Deuren mogen weer open (zie schilderij)

marja1.jpg

Marja Verschoor: Vrij in de ruimte Formaat 80x60 cm, gemengde techniek

Marja schrijft: Vrijheid is een breed begrip. Zelf voel ik vrijhed in de landsappelijke ruimte. Zo ontstonden een aantal werken. In deze galerie ziet u er drie. Op de expositie komen in totaat 5 à 6 werken te hangen

marja3.jpg

Marja Verschoor: In vrijheid verbonden Formaat 80x60 cm, gemengde techniek