Kunstprijzen voor basisschoolleerlingen

VKKKult4KIds2018kl.jpg

Zes leerlingen van vier basisscholen in Voorschoten kregen maandag 12 november een kunstwerk voor hun deelname aan het project Kult4Kids van onze kunstkring. Ze ontvingen de kunstwerken als prijs voor hun tekening over het thema creativiteit. De winnaars waren Jason uit groep 7 van Basisschool de Vink, Zara en Ellemijn uit groep 7a en 7b van Het Kompas, Elisa uit groep 7 van de Fortgensschool, Noortje uit groep 7 en Isabel uit groep 8 van Basisschool Emmaus. Een jury van kunstenaars Ella van Elck, Marja Verschoor en Felice Vermeire vond hun tekeningen het meest origineel en opvallend. Alle zes de uitgereikte kunstwerken werden gemaakt door leden van de Voorschotense Kunstkring (VKK).

De prijsuitreiking was de afronding van de zevende editie van Kult4Kids. In september bezochten zo'n 150 leerlingen van deze vier scholen de expositie 'Grafiek' op de zolder van het Ambachts- en Baljuwhuis, de vaste expositieruimte van de onze kunstkring. Het project is bedoeld om kinderen op een speelse en spannende manier kennis te laten maken met kunst en kunstenaars uit Voorschoten en omstreken. Verschillende kunstenaars gaven uitleg over hun onderwerpen en techniek en beantwoordden vragen over hun inspiratiebronnen en hun opleiding. De kinderen kregen een opdracht met verschillende vragen over de geëxposeerde kunstwerken en moesten een tekening maken over de wijze waarop ze zelf hun creativiteit gebruiken. Als echte kunstrecensenten kregen de kinderen tot slot de opdracht om de werken te beoordelen met sterren. De meeste sterren gingen naar de etsen van Jacqueline van der Grijn, die inmiddels niet meer betrokken is bij de organisatie, maar in 2012 het initiatief nam voor Kult4Kids.

We zijn van plan Kult4Kids in 2019 opnieuw te organiseren. We hopen dat dan nog meer Voorschotense basisscholen meedoen.

Bij de foto: Kinderen bekijken werk van Jacqueline van der Grijn tijdens onze expositie Grafiek in september 2018 om vragen te kunnen beantwoorden. Foto's van de prijsuitreikingen in de galerie hiernaast

Jackie van Duin op zondag 7 oktober 2018 overleden

jackie.jpg

Hoewel niet onverwacht ontvingen wij met ontroering het droeve bericht dat ons lid Jackie van Duin op zondag 7 oktober 2018 is overleden. In de relatief korte tijd dat zij lid was van onze kunstkring, manifesteerde zij zich als een uiterst positief en betrokken persoon, die bereid bleek ook veel werk voor ons te verzetten, bijvoorbeeld als voorzitter van de ballotagecommissie. Wij zullen haar grote inzet de komende tijd dan ook heel erg missen.

images/docs/Duin_RK_18100649_3.pdfKlik op het icoontje om de rouwkaart in te zien

Najaarscursus Ina Versteeg

image.jpeg

Vanaf 9 oktober 2018 verzorgt ons lid Ina Versteeg een najaarscursus botanisch etsen, tekenen en aquarelleren in Boerderij Oud Woelwijck, Essenlaan 5 Voorschoten. De cursus bestaat uit 10 lessen op dinsdagen van 13.30 tot 16.30 uur. Het cursusgeld bedraagt € 200 (exclusief materiaal). U kunt u per post, telefoon of email aanmelden bij Ina Versteeg, Carfel Fabritiuslaan 7, 2251 XA  Voorschoten, tel. 071-5614077, email ina-versteeg@ziggo.nl en ontvangt dan een inschrijfformulier.

Cursussen Albert-Jan Cool

Albert-Jan_CoolStrandNoordwijkkl.jpg

Albert-Jan Cool geeft in Creativiteitscentrum Boerderij Oud-Woelwijck, Essenlaan 3, 2251 AS Voorschoten cursussen Tekenen en aquarelleren op dinsdag- en donderdagochtend van 9.30 u tot 12 u. De cursussen starten in het voor- en najaar. Zie voor meer informatie website www.coolart.nl bij cursussen/workshops.