Vasarely_II.jpeg

Sonja Kamp: Vasarely II (3d werk, acryl op mdf, 30 x 39 cm, 2021, prijs € 950)

Sonja schrijft: Dit werk is één uit een serie van 2 werken, geïnspireerd op een tweedimensionaal werk van de kunstenaar Vasarely, dat ik naar een driedimensionaal werk heb vertaald. Het eerste werk uit de serie is verkocht en hangt nu in Amerika. In Vasarely II heb ik onderzocht hoe ik het patroon kon laten zweven en als een oneindig patroon (zie ook Möbius en Escher) kon laten doorlopen.
Voorburgse_zwaan.jpg

Sonja Kamp: Voorburgse Zwaan (Acryl op linnen, 90x120 cm, prijs € 950):

Sonja schrijft: Als twaalfjarige meisje wilde ik al naar de kunstacademie, maar ik werd ook geboeid door gebouwen en ruimtelijke composities en koos voor een studie Bouwkunde aan de TU Delft. De kunst bleef de rode draad, die ik naast het werk in de techniek weer oppakte. In 2020 maakte ik de switch naar zelfstandig kunstenaar. Ik gebruik mijn architectuur achtergrond in mijn kunst, waarin de hoofdrol is weggelegd voor geometrie en kleur. Het werk bestaat uit schilderijen en driedimensionale objecten.  

In het 3D werk richt haar onderzoek zich op de talloze variaties in kleur en compositie binnen één geometrisch patroon. De ambitie is om stap voor stap tot een schaalvergroting te komen van het werk, waarbij het werk ook geïntegreerd kan worden in een interieur en in de architectuur. Sonja was tijdens haar studie Bouwkunde al gefascineerd door architecten die ook kunstenaar zijn en die zich in hun architectuur door hun kunst laten inspireren en andersom. Het 3D werk gaat een interactie aan met de ruimte waarin het hangt en komt in beweging als je er langs loopt.

In haar 2D werk is de geometrie de basis, die wordt gecombineerd met verschillende thema’s uit haar persoonlijke leven, zoals de actualiteit, natuur, milieu en seizoenen. Haar werkt kenmerkt zich door gewaagd en vrolijk kleurgebruik.

 

Blossom_Tree_600_dpi.jpg

Sonja Kamp: Blossom Tree (Acryl op linnen, 90x120 cm, prijs € 950). 

Mijmering.PNG
Andrée Reijers: Mijmering (Neolith en acryl, hoogte 28 cm, lengte 29 cm, prijs 240 Andrée schrijft: Mijn geliefde onderwerp is de mens in verschillende houdingen, met een zekere spanning of juist ontspanning. Liefst van alle kanten boeiend om te zien.
AndreeC.jpg

Andrée Reijers: Dagdroom, neolith en acryl, hoogte 18,5 cm, prijs € 140)

AndreeB.jpg

Andrée Reijers: In gedachten verzonken (neolith en acryl, hoogte 13,5 cm, prijs € 140

AndreeA.jpg

Andrée Reijers: Riviervrouw (Braziliaanse speksteen (hoogte 24 cm, lengte 40 cm, prijs € 400)

Andrée schrijft: Als het ware gevormd door het water. De mens is voor mij een geliefd onderwerp. Ik laat me leiden door de steen zonder voorontwerp. Zo ontstaat een vaak gestyleerde vorm van een mensfiguur.

wrijfsteen.JPG
Siet van der Meulen: Wrijfschaal (doorsnee 19 cm, hoogte 11 cm, galastone en veldkei, prijs: 272 euro Siet schrijft: Dit werk is geïnspireerd door prehistorische wrijfschalen.
blad_8754.JPG

Siet van der Meulen: Wilgenblad + bladluis (Hoogte 12 cm, Lengte 95 cm (liggend), eikenhout, serpentijn en ijzer, prijs: 450 euro)

Siet schrijft: Een stuk eikenhout wat ik verder bewerkt heb tot dit blad. Wat het meest lijkt op een wilgenblad.

ouverture501.JPG

Siet van der Meulen: Ouverture (hoogte 28 cm, lengte 71 cm, taxushout, prijs € 550)

 

Siet schrijft: Het hout is donker van kleur en is een gedeelte van de stam van een taxusboom. De stam was gespleten en ik heb de spleet verder uitgekapt en de gaten en toetsen erin gebracht door middel van boren, raspen en schuren. Het idee ontstond al spoedig om er een instrument van te maken. Er zit zelfs muziek in!

Babs4.jpg

Babs Heutink: Zeeschap (100x150 cm, gemengde techniek, acryl op doek, prijs € 795)

Babs6.jpg
Babs Heutink: Italiaans landschap (40x120 cm, gemengde techniek, acryl op doek, prijs 395)
Babs5.jpg
Babs Heutink: Zand overheerst (90x90 cm, gemengde techniek, acryl op doek, prijs 495)
MariaS1.jpeg

Maria Starke-Milkó: „Kalmte” Digitale Fotografie / Gecertificeerde Afdruk op Aludibond / H: 40cm B: 60cm /€195.-

Maria schrijft: Ik kom naar de expositie met twee nieuwe series foto's. In de galerie één voorbeeld per serie.

MariaS2.jpeg

Maria Starke-Milkó: „Mystery” Digitale Fotografie / Gecertificeerde Afdruk op Canvas / H:60cm B:40cm / €160.-

Ella10.jpg

Ella van Elck: Huppeltje

Ella schrijft: Ik kom dit keer met een aantal hondenportretten en een aantal zogenaamde Huppeltjes. Ik maak tegenwoordig regelmatig hondenportretten, ook vaak in opdracht voor baasjes van hun geliefde huisdieren. Huppeltjes sijn combinaties van gebruiksvoorwer[en met karamisch werk met soms heel grappige effecten

Ella9.jpg
Ella van Elck: Huppeltje
Ella8.jpg
Ella van Elck: Huppeltje
Ella7.jpg
Ella van Elck: Dierenportret
Ella6.jpg
Ella van Elck: Dierenportret
Ella5.jpg
Ella van Elck: Dierenportret
Ella4.jpg
Ella van Elck: Huppeltje
Ella3.jpg
Ella van Elck: Huppeltje
Ella2.jpg
Ella van Elck: Huppeltje
Haraldvrij_1.JPG

Harald Berends: Vrij 1 (marmer, 45x24x27 cm, prijs € 895)

Harald schrijft: De wijze waarop ik beeldhouw heet "en taille directe". Het is het houwen in steen zonder vooropgezet plan. Soms is de steen leidend dan weer een idee of voorwerp. Spelen met vorm, verhouding en materiaal is de uitdaging die ik mijzelf stel. Spelen is mijn filosofie.

BanJansenYak.jpg
Ben Jansen: Yak (25x27x15 cm, prijs 325)
BenJansenbootje.jpg
Ben Jansen: Bootje (ijzer, 35x32x14 cm, prijs 300)
BenJansenVreemdeVogel.jpg
Ben Jansen: Vreemde Vogel (ijzer, 59x32x35 cm, prijs 650)
BenJansenBeeldmetbal.jpg
Ben Jansen: Beeld met bal (ijzer, 72x53x20 cm, prijs 600)
BenJansenGeisha.jpg
Ben Jansen: Geisha (48x18x10 cm, niet te koop)
BenJansenCobra.jpg

Ben Jansen: Cobra (35x21x15cm, prijs € 300)

Ben_Jansen.jpeg

Ben Jansen: 4 mei-dodenherdenking (hout, prikkeldraad, 11x30x30 cm, prijs € 300)

Ben schrijft: De titel van dit werk is 4 mei (dodenherdenking). Mijn vrouw en ik waren twee jaar geleden in Margraten op de Amerikaanse Begraafplaats. Het was ‘s morgens vroeg en wij waren de enige bezoekers. De verstilling en de eindeloze rijen witte kruizen waren erg indrukwekkend. Allemaal gesneuvelde soldaten, jongens van rond de 20 jaar. Naar aanleiding hiervan heb ik dit werkje gemaakt. Prikkeldraad heeft voor mij altijd een bijzondere lading..

Joke_Brouwer.jpg
Joke Brouwer: Titel niet bekend
IMG_0727.JPG

Jacqueline van der Grijn: Zee 1 (olieverf, formaat 100x120 cm)

Jacqueline schrijft: Ik heb mij bij de schilderijen, die ik dit keer inbreng, laten inspireren door de zee, getijde, golven. De beweging van water en de overgang tussen zee en zand blijft mij boeien. In Zwitserland, waar ik tot voor kort lange tijd woonde,  heb ik de zee heel erg gemist en na het schilderen van bergen ben ik nu weer terug bij het schilderen van water. Ik ben blij dat ik nu weer terug ben in Voorschoten. 

JacquelineZee2.jpg

Jacquelien van der Grijn: Zee 2 (olieverf, 100x120cm)

Inagoudsbloemen.JPG

Ina Versteeg: Goudsbloemen (krijttekening)

Ina schrijft: 

Voor deze expositie zend ik werk in waar te zien is dat ik naast op de botanische werkwijze, waarin ik vooral de aquareltechniek zeer gedetailleerd heb toegepast, ook met potlood en op groter formaat werk. De twee tekeningen van Duivenvoorde (waarvan één in deze galerie is opgenomen) zijn ter plekke gemaakt. Voor de tekeningen van de goudsbloemen en de Oost-Indische kers heb ik de planten voor mij neer gezet en in een vrijere  compositie getekend met conté potlood op enigszins gekleurd papier. Voor mij zijn onderwerpen uit de natuur nog steeds mijn belangrijkste inspiratiebron. Omdat ik ook lid ben van de Botanisch Kunstenaars Vereniging Nederland heb ik.de laatste tijd vrij veel botanische werk gemaakt. Daarnaast doe ik veel aan portrettekenen. Ook zit ik graag  buiten landschappen te tekenen of te aquarelleren. Al vele jaren werk ik als docent 'Tekenen naar de Natuur' in  het creativiteitscentrum Oud Woelwijck in Voorschoten)
InaViola_odorata_aquarel_130_x_170_cm_3.jpg
Ina Versteeg: Viola odorata (aquarel, formaat 13x17cm)
Inarozebottels.jpg
INa Versteeg: Rozebottels (aquarel)
Inarodondenderon1.jpg
Ina Versteeg: Rododendron (aquarel)
InaOost-indische_kers.JPG
Ina Versteeg: Oost-Indische kers (krijttekening)
InaKasteel_Duivenvoorde_voorschoten_tekening.jpg
Ina Versteeg: Kasteel Duivenvoorde (potloodtekening)
InaIris_reticulata_1.jpg
Ina Versteeg: Iris reticulata 1 (aquarel)
MarjaV1.jpg

Marja Verschoor: Luchtspiegeling Guernsey (gemengde techniek (schildering/collage) bxh 80x60 cm, prijs € 750)

Marja schrijft: Tijdens een kustwandeling op Guernsey kanaaleiland ontstond / overkwam mij een luchtspiegeling. de beleving daarvan is dit werk.

MarjaV2.jpg

Marja Verschoor: Tekens 1 (bxh = 80x60 cm, acryl, prijs € 750)

Marja schrijft: n het ruige stille Vesteralen (noord Noorwegen) kwam ik bijzondere "tekens' tegen  waarvan ik schetsen maakte die ik op het atelier schilderde met acryl, penseel en paletmes

MarjaV3.jpg

Marja Verschoor: Tekens II (bxh 80x60 cm, prijs € 750)

Marja schrijft: De geheimzinnige sfeer is overweldigend.

Fanny3.jpeg

Fanny Mazure:  Vogeltelling  (afm. 50/50 cm  olieverf  prijs  € 600)

Fanny schrijft: Zoals meestal hangt er van mij abstract werk bij de VKK-tentoonstellingen, zo ook nu, maar nu ook weer eens een voorstelling met vogelmotief. Verder treft u van mij 8 kattencollages aan naar aanleiding van het verschijnen van het boekje Als ik geen kat was van Edith de Gilde en mij, waarin 19 collages worden gecombineerd met een haiku van Edith. Het boekje, dat ook bij de tentoonstelling te koop is, is ook de inspiratiebron voor drie collagemiddagen voor de basisschooljeugd, een haikuworkshop en een haikuwedstrijd. Daarom zijn er naast de twee in deze galerie opgenomen schilderijen ook 8 collages bij de expositie aanwezig als inspiratiebron voor de kinderen en de deelnemers aan de wedstrijd.

Fanny4.jpeg
Fanny Mazure: Abstract (afm. 50/50 cm olieverf prijs 500)
Ankie7.jpg
Ankie de Reus: Zonder titel III (Afm: 30 x 30 cm, techniek: acryl op doek, prijs: 275 euro)
Ankie6.jpg
Ankie de Reus: Zonder titel II (Afm: 30 x 30 cm, techniek: acryl op doek, prijs: 275 euro)
Ankie5.jpg

Ankie de Reus: Zonder titel 1 (Afm: 30 x 30 cm,  techniek: acryl op doek, prijs: 275 euro)

Lucy12.jpg

Lucy de Kruijff: Kiekeboe (ijzer/kermaiek, 24x10x8 cm, prijs € 235)

Lucy schrijft: Ik exposeer een aantal beeldjes van spelende kinderen, keramische figuurtjes gecombineerd met ijzer

Lucy10.jpg

Lucy de Kruijf: Glijbaan (Ijzer/keramiek, formaat 11x11x6,5 cm, prijs€ 65)

Lucy schrijft: Ik exposeer een aantal beeldjes van spelende kinderen, keramische figuurtjes gecombineerd met ijzer

Lucy9.jpg

Lucy de Kruijf: Verstoppertje (ijzer/keramiek, 35x22x 9 cm, priis € 250) 

Lucy schrijft: Ik exposeeer een aantal beeldjes van spelende kinderen, keramische figuurtjes gecombineerd met ijzer

Lucy11.jpg

Lucy de Kruijf: Wie niet weg is, is gezien (ijzer/keramiek, formaat 24x15x15 cm, prijs € 225)

Lucy schrijft: Ik exposeer een aantal beeldjes van spelende kinderen, keramische figuurtjes gecombineerd met ijzer