'Beelden van Vrijheid' in de Bibliotheek

marja2.jpg

Door corona twee en een half jaar later dan oorspronkelijk gepland tonen vijf leden van onze kunstkring van 23 november tot en met 17 januari eindelijk hun beelden van vrijheid in de Bibliotheek aan de Wijngaardenlaan. Meer dan ooit een actueel thema oorspronkelijk bedoeld om de viering van 75 jaar bevrijding in 2020 op te luisteren. Met kleine beeldjes, foto’s en schilderijen laten Babs Heutink, Lucy de Kruijf, Maria Starke-Milkó, Marian Smit en Marja Verschoor zien wat vrijheid voor hen betekent. Aan de expositie wordt op zaterdagmiddag 7 januari een optreden van verhalenverteller Niels Brandaan Cotterink gekoppeld. Hij zal ‘De Gelukkige Prins’ naar een verhaal van Oscar Wilde brengen.

Voor Marian Smit is vrijheid buiten zijn, in de natuur of aan zee. En vrijheid ervaart zij als ze groot werkt, fysiek bezig is en niet gebonden aan één materiaal. Aan de twee grote zonsondergangen die zij inbrengt, zal dit ook duidelijk te zien zijn. Voor Marja Verschoor is vrijheid een breed begrip. Ook zij voelt vrijheid vooral in landschappelijke ruimte. Vrij in de ruimte en in vrijheid verbonden heten twee van de door haar ingebrachte werken. Lucy de Kruijf meldt opgewekt met fraaie beeldjes Dansen van Vreugde en schilderij Deuren open: Vrijheid, het mag weer! Maria Starke-Milkó tenslotte vindt dat oorlogen helaas een alsmaar terugkerend kwaad zijn veroorzaakt door begeerte, haat, en de vernietigingsdrang van mensen. Met ‘De Vredesduif’ wil zij laten zien dat de hoop op vrede in ons mensen nog niet helemaal is uitgewist. En om niet alleen de ellende van deze tijd aan u te laten zien, komt ze ook nog met een vrolijk werk die ook de andere kant van vrijheid laat zien.

Foto hierboven: Marja Verschoor: Ruiter te paard

In de galerie hiernaast enkele van de tentoongestelde werken. U vergroot een plaatje door erop te klikken. Via het pijltje naast de galerie komt u in het tweede deel daarvan.