HANS SPINNLER

IMG_20230507_1344040484.jpg

Foto: 'Experiment', 100x100 cm, acryl op karton
Bij het werk:
"Abstracte trillingen die met vibrerende penselen en tubes verf als knallende raketten op de bollingen van de eh... dinges... gedaverd zijn," Zou de schilder Terpen Tijn, een bekend kunstenaar die zich op ongeregelde wijze door het Toonder/Bommel universum beweegt en alles wat orde en regelmaat vertegenwoordigd schuwt van bovenstaand schilderwerk gezegd kunnen hebben.  ;-)  Hoe dan ook, de maker H. Spinnler ('Spinn') die in de winter van 1956 als 4-jarig jongetje aan de hand van zijn moeder van de boot in Rotterdam stapte en als een reiziger in zijn eigen leven zijn eerste stappen in een besneeuwd Holland zette doorliep kleuter-, lagere- en middelbare school en belandde na enige omzwerving op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag waar hij afstudeerde. Spinn houdt zich bezig met tekenen en schilderen. En wat de mening van de hr. Tijn ook is getuigen Spinn's schilderijen gewoon van een reis naar wat dan ook en als er onderweg ook kunst wordt gemaakt is dat mooi meegenomen." (M. v. Oudhuysden)

 

Hans Spinnler is een veelzijdig beeldend kunstenaar, die zowel schildert als tekent en fotografeert. Daarnaast heeft hij soms ook poëtische ontboezemingen. In de galerie hiernaast een kleine selectie uit zijn werk. Veel meer beeldmateriaal vindt u op zijn website.

Zijn gegevens:
Hans Spinnler
Atelier: Kleine Loo 364
2592 CK  Den Haag
Tel. 06-38038679
Email: snahler@gmail.com
W
ebsite: www.zooj.nl

In de galerie hiernaast meer recent werk van Hans. Door op een plaatje te klikken, wordt de afbeelding vergroot. Door op een pijltje naast de galerie te klikken gaat u naar de volgende of vorige pagina van de galerie.